Аутор Тема: Албанци и Арбереши  (Прочитано 376672 пута)

Ван мреже ivanc79

• Члан Друштва
  • Помоћник
  • Поруке: 164
Одг: Албанци и Арбереши
« Одговор #1880 послато: Март 17, 2023, 11:24:12 пре подне »
Ово што ћу сада рећи, иако није у теми. Како сви брину из наше групе, заслужује спомен и похвалу. Имао сам част и срећу да се сретнем у Пазару са мојима из Бошњачког корпуса врло срдачно, и заувек ћемо бити у контакту и једни за друге, али и Албанци из моје E-Y20805 су јако брижни иако веома далеки. Најгоре пролазим са најближима, али то је ваљда стандард  :D Тужан стандард. У Пазару и Подујеву сам домаћи у Ивањици нисам. А аутосомално имам више рођака у Подујеву него Ивањици што је још један нонсенс.
Најгоре од свега је да кад се провучемо кроз напредни АДНА на Гедмечу највише ДНК делим са Подујевчанима.
Зашто је то најгоре? Људи ко и ми. Културе нам се разликују, ништа много више од тога. Некултуре су нам сличније

Ван мреже НикПав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 493
  • Y: E-BY148067 Никољдан Y (M): E-FT61303 Јовањдан
« Одговор #1881 послато: Март 17, 2023, 12:13:47 поподне »
Зашто је то најгоре? Људи ко и ми. Културе нам се разликују, ништа много више од тога. Некултуре су нам сличније

Зато што са Ивањичанима нисам успео да остварим никакав конакт. А ваљда бих са њима требало понајпре, јер смо најближи.

А ово са Подујевчанима ми је чудно, јер нас дели 2700 година по YFULL.
« Последња измена: Март 17, 2023, 12:15:39 поподне НикПав »

Ван мреже Gorance

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 467
« Одговор #1882 послато: Март 17, 2023, 12:53:30 поподне »
Шта вас чуди? Кад сам колегама рекао да сам радио ДНК тест смејали су се. И одмах ,,Јеси татин? И шта си, Турчин? Реко Словен (што је тотално небитно). Аха, значи Словенац. Откуд то? Био неки на војној вежби у татином селу из Словеније?" Мислим, о чему причамо...

Ван мреже ivanc79

• Члан Друштва
  • Помоћник
  • Поруке: 164
« Одговор #1883 послато: Март 17, 2023, 03:35:05 поподне »
Шта вас чуди? Кад сам колегама рекао да сам радио ДНК тест смејали су се. И одмах ,,Јеси татин? И шта си, Турчин? Реко Словен (што је тотално небитно). Аха, значи Словенац. Откуд то? Био неки на војној вежби у татином селу из Словеније?" Мислим, о чему причамо...
Прост народ

Ван мреже Gorance

• Члан Друштва
  • Познавалац
« Одговор #1884 послато: Март 17, 2023, 04:32:35 поподне »
Прост народ
Ма не плаши мене прост народ, него ,,аутохтонисти". Знам школоване људе које једе црв сумње и пали се на ове. Читао сам и ја Олгу Лукић- Пјановић као клинац и одушевио се. Онда се појавио покојни Деретић и као клинац сам га провалио. Ова је била класа за њега. Знаш, жена ми је Роданка (Францускиња). Не сее :)и тебра...

Ван мреже сɣнце

• Памтиша
  • Поруке: 1509
  • I-A1328
« Одговор #1885 послато: Март 17, 2023, 10:54:39 поподне »
Ма не плаши мене прост народ, него ,,аутохтонисти". Знам школоване људе које једе црв сумње и пали се на ове. Читао сам и ја Олгу Лукић- Пјановић као клинац и одушевио се. Онда се појавио покојни Деретић и као клинац сам га провалио. Ова је била класа за њега. Знаш, жена ми је Роданка (Францускиња). Не сее :)и тебра...

Тако је, Горанче, само пази да не скренемо с теме, ка црљенкап'ца с пута, вук је изио дабогда! Прост народ је најбоље што се може десити чојству, а зајебит је онај компликовани народ, јербо су они потенцијал к екстремизму.
Ⲙⲏⲥⲗⲏⲙⲟ ⲇⲁ ⲃⲗⲁⲇⲁⲙⲟ ⲛⲁшⲏⲙ ⲣⲉϥⲏⲙⲁ, ⲛⲟ ⲏⲥⲧⲏⲛⲁ ⲓⲉ ⲇⲁ ⲣⲉϥⲏ, ⲡⲟⲡⲩⲧ ⲧⲁⲧⲁⲣⲥⲕⲟⲅⲁ ⲗⲩⲕⲁ, ⲇⲉⲓⲥⲧⲃⲩⲓⲩ ⲛⲁ ⲩⲙ ⲙⲟћⲛⲟ ⲙⲣⲥⲉћ ⲏ ⲥⲩⲕⲁⲓⲩћ ⲙⲏⲥⲁⲗ. Ⲍⲁⲧⲟ ⲩ ⲣⲁⲍⲅⲟⲃⲟⲣⲩ ⲃⲁⲗⲓⲁ ⲡⲣⲃⲟ ⲩⲥⲧⲁⲛⲟⲃⲏⲧⲏ ⲙⲉђⲉ ⲣⲉϥⲏⲙⲁ ⲏ ⲏⲍⲣⲁⲍⲏⲙⲁ, ⲇⲁ б̀ⲏ ⲇⲣⲩⲅⲏ ⲍⲛⲁⲗⲏ ⲕⲁⲕⲟ ⲏⲭ ⲙⲏ ⲃⲏⲇⲏⲙⲟ.

Ван мреже НикПав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 493
  • Y: E-BY148067 Никољдан Y (M): E-FT61303 Јовањдан
« Одговор #1886 послато: Март 18, 2023, 11:30:36 пре подне »

Мене неки форумски криптоаутохтонисти одавно масирају, пошто на Балкану не мош' имати неко друго порекло, ал баш ме брига.

Ван мреже Симеон Волос

• Шегрт
  • Поруке: 75
« Одговор #1887 послато: Март 18, 2023, 01:15:45 поподне »

Мислим да је много ефектније не помињати "ДНК тест" већ једноставно  дефинисати као "утврђивање хаплогрупе".Пошто у 99% случајева неће имати појма о чему је реч, барем ће на интернету претражити о чему је реч (ваљда? ) и лишити себе одређених заблуда  у самом старту....

Иначе ових неколико задњих постова би ваљало пребацити у одговарајућу тему.

Ван мреже Gorance

• Члан Друштва
  • Познавалац
« Одговор #1888 послато: Март 18, 2023, 01:42:02 поподне »
Мислим да је много ефектније не помињати "ДНК тест" већ једноставно  дефинисати као "утврђивање хаплогрупе".Пошто у 99% случајева неће имати појма о чему је реч, барем ће на интернету претражити о чему је реч (ваљда? ) и лишити себе одређених заблуда  у самом старту....

Иначе ових неколико задњих постова би ваљало пребацити у одговарајућу тему.
Слажем се, скренули смо с теме.