Za Vulićevića su napadali nekoliko dana jer je moš misliti čovek previše Sloven za ono kako Hrvati ( i neki ,,Srbi") zamišljaju Srbina. Sa tim čovekom sam i sada u kontaktu, odličan čovek i zna svoje poreklo kao retko ko, naravno čist Srbin. Znači za svakog Srbina se vodi borba do te mere da to nije normalno.
Шта треба да значи ово Срби под наводницима?

Значи онај ко мисли да Срби имају јужнију аутосомалну и да имају више те струје с југа, аутоматски није Србин. Ево, ја мислим да Бошњаци и Хрвати имају више словенске компонетне у односу Србе у глобалу и шта ћемо сад. Је л ја нисам Србин по твојим критеријумима?
Postoji taj narativ i agenda da se po svaku cenu Hrvati i Bošnjaci odvoje što više od Srba i kroz to dokaže kako su oni eto isti narod, a Srbi uzurpatori da juga/istoka.
Оваквим наводима доказујеш заправо да је твој мотив за све ово само тај комплекс који су Хрвати успели да набију нашим људима. Да су они тобоже "севернији", мош' мислити.
Ово пишем зато што добро знам твој став по неким питањима и на основу неких ранијих излагања (што овде, што на крстарици) Евидентно је да форсираш само словенску компоненту, негирајући готово староседелачку днк код нас (и када је у питању Y-днк показујеш да имаш проблем).
Уз дужно потовање за овај рад, мислим да ниси права особа за то. Неко на основу чијег рада треба мењати просеке и сл. Треба то да ради неко много објективнији и хладније главе. Неко ко није толико баш оптерећен. Као што код њих има черипикинга, тако и у твом случају сигурно има, па у том смислу не верујем ни једнима ни другима превише.
Када приметим да у твојим ставовима нема тих фрустрација и да је циљ заиста истраживање неке опште слике становништва западног Балкана, свом силом ћу подржати твој рад.

Мада то не треба да утиче на тебе, наравно. Сам одлучујеш како ћеш да гледаш на ствари. Али, увек ћу реаговати на овакве изјаве ("Срби", замисли..).