Поштовани
Село Метех је наведено као прва дестинација по доласку из Роваца и тамо и данас, здраво да су, живе Савићи. Од њих,својих најближих, одвајају се моји Савићи и коначно насељавају у селу Пепиће код Мурине. Све што наводим, радим само из разлога пружања што више информација не би ли што више људи препознало неки детаљ за даљу информацију.
Такође, врло отворено рекох, у мојој породици се генерацијама говори да изничемо из великих Булатовића из Роваца, тако причају и старији од мене и дан данас, а само ради веће гаранције тога, сами Булатовићи кажу:
Војислав М.Булатовић , пок. писац књиге Ровца,братство Булатовића, животни пут рода мог на страни 225 говорећи о новим презименима која су изникла из Булатовића, наводи Савиће. На страни 228 исте књиге каже:Маркишићи настали од Булатовића из Мртвог Дубоког живе данас у Плаву, на страни 229, Савићи поријеклом од Булатовића из Мртвог Дубоког живе у Плаву а Џудовићи поријеклом од Булатовића, огранак Стајовића из МртвогДубоког, живе такође у Плаву.
У једном дијелу спомиње како се дијеле Мртводубочани па каже на: Ненадиће,Пешиће,Бојовиће,Зрновиће,Стајовиће (Савићи,Џудовићи),Бошковиће, Ћурковиће,Секулиће,Вучелиће и оне Булатовиће у Кучима.
Не желим да се служим ничим што би ме још више омело у истаживању те износим само оно што сам лично чуо и то од најближих, лично видео или конкретно прочитао.
Добро је, почело, биће нешто.
Сретан рад