На Дурмитор је најлепши поглед баш из Дробњака и Шаранаца
Хајде још неку фотку из тих високогорских предела, од којих нисам ни пола обишао, а од када знам за себе тамо сам минимум два месеца годишње. Срамота 
Дробњак, то мораш обићи. Она љепота се ретко где среће. Само - по врховима опрезно. Свако мало мало, крену неки пензионери из Немачке или неки припити младићи из Холандије, Пољске, па се стрмекну, било је и фаталних случајева. Најжалије ми је било, док сам шетао центром масива и врховима, што се српски језик понајмање може чути међу пролазницима, за разлику од енглеског, француског, руског, немачког...
Црно језеро је на око 1415 метара, право ледничко језеро. Свима је знан његов специфичан облик - два дела, Велико и Мало, спојени уским и кратким рукавом. Велико је дубоко око 25 метара, Мало око 50. Зими вода иде из Малог у Велико, а лети, кад пресуше потоци са планине, вода иде из Великог у Мало (велико се стално снабдева Млинским потоком и неколицином других мањих извора) док је на дну Малог језера "одвод" и вода понире. Опет моје слике:
Велико:
pic host Мало:
adult photo sharingУ позадини се види масив Међеда. Нарочито лепе успомене су ми на препливавање Великог и Малог језера, где се у августу лепо осети струјање воде и долази до благог повећања адреналина, кад помислиш да ће Мало језеро да те усиса у себе

Ледена, веома чиста вода и такође, пливање је на сопствену одговорност.