"Ђурђевдан" је једна од незваничних химни Звезде. Ово је снимак са стотог дербија, који се симболично десио на Ђурђевдан 1995. Ја сам се спремао за светски трофеј хармонике у јуниорској категорији (где сам заузео четврто место , мада сам био болестан и ровит), и свесно ескивирао час код професора пред само такмичење у Италији ( јер, једном је стоти дерби
) Са најбољим другом , партизановцем, сам се разишао пре утакмице, и свако је кренуо са својим друштвом. Ја сам се нашао са другаром из Земуна, а он са својим друштвом са Вождовца. Стадион је био пун, нешто преко 80 000 људи, а овај снимак сам сад први пут видео. Ја сам био неких десетак метара иза, одједном је једна велика застава дошла у моје руке, са лабавом дршком, али пошто сам био неприпремљен на њену тежину, она је пала на пар глава испод мене. Једино што сам могао да викнем (а у тој буци и метежу је то могло само да буде гестикулација), је "извини брате". Нико у том метежу већ милисекунду после било ког "чашења", није се ни сећао шта је било секунду пре тога, него смо сви били у делиријуму, јер је Звезда победила Партизана који је био много бољи у тој утакмици, али је имао малер што се тај јубиларни 100ти дерби играо на наш празник, Ђурђевдан
Delije - Djurdjevdan (100.derbi)
https://www.youtube.com/v/k3hPPJHyMYE&ab_channel=HDVideos