Вечерас се показало да се традиција ствара годинама, и не може да се "купи" , Реал је победио фаворизовани ПСЖ и потврдио то ( нису им били довољни Меси, Мбапе, Нејмар, Ди Марија итд). Имао сам прилику да гледам једну утакмицу Реала на Сантјаго Бернабеу, 2003., када је и Партизан играо у групи са Реалом, Портом и Марсељом. Враћајући се са такмичења у Баскији, отишао сам код друга из Крагујевца, који је студирао у Мадриду, шетали поред стадиона и видимо да то вече играју Реал и Порто. Данас је то невероватно, али смо успели да нађемо карте код "тапкароша" за 10 евра (!) и то први ред до терена, на средини игралишта, буквално седиште на метар од аут линије (тада су биле скупље карте и у Београду, невероватно ми је било да за толико може да се купи карта за Реал). Буквално, сви ти играчи су трчали на два метра од нас, Карлос уклизавао, Фиго и остали "галактикоси", а Бекам када се загревао пред утакмицу, довикнуо сам му "Уа Бекам" смејући се, а он ми је одговорио подигнутим палцем и осмехом. И као за инат, нисам имао фотоапарат да све то сликам, али мени су се и најбоље ствари и путовања дешавала без тих шкљоцања апаратом, не жалим се

Ево, у то име, химна Реала, који ми је после Звезде, омиљени клуб на међународној сцени:
Real Madrid Anthem - Hala Madrid y Nada Más
https://www.youtube.com/v/VUFUC8kKgKk&ab_channel=JordanJogool