Са мајчине стране:
1.Јајић/Јаић, Лазарева Субота, Сурдук(Срем)-даљим пореклом највероватније из Далмације-Богатника(Жегар) близу Задра(дошли 1774.године у Сурдук)
2.Пејиновић/Пејновић/Пеиновић, Аранђеловдан, Белегиш(Срем),даљим пореклом из Лике
3.Војводић, Никољдан, Сурдук(Срем),даљим пореклом из Крајине(вероватно Лика)
4.Веренчевић/Веренац, Никољдан, Белегиш(Срем),раније забележени у Бановцима(1736.Срдан и Недељко Веренчевић)
5.Јовановић-Црвењаков, Никољдан, Нови Сланкамен(Срем),забележени још 1702.у Сланкамену(Ђурађ,Паво)
6.Јовановић-Бећаров, Никољдан, Војка(Срем)
7.Бугарин, Никољдан(мањи део слави и Митровдан),Војка(Срем)-старином из Херцеговине
8.Рашић, Никољдан , Белегиш(Срем)
9.Марунић-не знам славу, живели у Сурдуку(Срем)-можда из Далмације пореклом
10.Божић, Свети Стефан, Белегиш(Срем)
11.Ђекић, Свети Стефан, Белегиш(Срем)
Пошто је тај цео крај источног Срема насељен крајишким становништво једину дилему које имам о пореклу породица са мајчине стране је везана за породице Рашић(Никољдан),Ђекић и Божић(обе породице славе Светог Стевана).За Јовановиће(Свети Никола и у Војци и у Сланкамену) тешко је било шта рећи,исто као и за породицу Бугарин(Свети Никола,можда чак и Митровдан),можда једино ако се узму у обзир прва имена носилаца тих презимена још почетком 18.века у тим насељима.
Ипак интересује ме да ли постоје неке породице које су из Крајине(или неког другог краја) пореклом а које носе презимена Рашић,Ђекић и Божић да славе поменуте славе (Рашићи-Никољдан,Ђекићи и Божићи-Стевањдан) ?
Ако неко има неку информацију везано за ове поменуте породице ,значило би ми да прискочи у помоћ.
Извињавам се ако сам сморио и хвала унапред !