Аутор Тема: Креационизам и генетика  (Прочитано 67651 пута)

Ван мреже Kyrios

 • Писар
 • *****
 • Поруке: 264
 • В защиту науки
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #160 послато: Април 10, 2015, 04:05:30 поподне »
У сваком случају Словени се нису добровољно одрекли своје вере и примили хришћанство. Једним делом им је хришћанство наметнуто врло окрутним методама, на пример Словенима на острву Рујан и уопште Полапским Словенима, док је код других то ишло перфидније, тако што је најпре врхушка примила хришћанство, из политичких побуда, не због стварног веровања, а онда су то репресивним мерама наметнули и обичном народу.

Крсто

 • Гост
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #161 послато: Април 10, 2015, 06:15:08 поподне »
Није то хришћанство пријатељу. То је Римска црква која се лажно представља као хришћанска. Где год дође Римска црква ту настаје хаос. Па само погледај стање у државама у којим је најутицајнија Римска црква - у државама западне Европе. Мада се то шири свуда путем екуменизма. То су државе које су легло неморала, у Шпанији су одавно легализовани истополни бракови (Шпанија је католичка од самог оснивања), затим Немачка, Италија, итд. Римски утицај се шири свуда по свету. Обрати само пажњу како сви владари иду да љубе папи руке. У Немачкој нестане преко 100.000 људи годишње, од којих је преко 50.000 деца. Немачка је била упориште Римске цркве пре него што су Хитлеру намерно препустили власт склопивши са њим конкордат. Узми само пример Хрватске шта су радиле Усташе под војводством Римокатоличке цркве.
Такозвано Свето Римско Царство (данашња Немачка) је, верујем, имала највише утицаја приликом "христијанизовања" острва Рујан и Полапских Словена. То је било ширење Римске цркве а не хришћанства. Да је то данас, не би их они "христијанизовали" него би их пустили да граде своје храмове, али под условом да пољубе папи руку и да га слушају - то се зове екуменизам.

Римско царство (Римска држава - Римска црква) се ширило огњем и мачем, али мораш да схватиш да они нису следбеници Исуса Христа. Они су криминалци који се лажно представљају.

Поента целе приче је да та Црква нема везе са хришћанством. Они покуштавају да максимално искомпромитују истинску библијску веру и Исуса Христа. Људи када виде шта се радило кроз историју под лажном маском хришћанства, згади им се и Библија и све... То се зове саблажавање других људи.

Што се тиче сличности, римска религија и стара словенска религија су сличније него што Римокатоличка црква има сличности са оним што пише у Библији - скоро да нема никаквих додирних тачака са Библијом, осим тога што се лажно представљају као хришћани.

Како то да се нису добровољно одрекли своје религије? И тек како су се добровољно одрекли. Што нису погинули за своју религију кад је права? Штавише, они се нису много ствари ни одрицали, они су задржали старе обичаје а само су прихватили "христијанизовану" верзију своје старе религије.
« Последња измена: Април 10, 2015, 07:34:45 поподне Крсто »

Ван мреже Kyrios

 • Писар
 • *****
 • Поруке: 264
 • В защиту науки
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #162 послато: Април 10, 2015, 08:50:21 поподне »
Мислиш ли да је источна хришћанска црква била боља? Па све је заправо почело од њих, од оног зликовца Константина, кога је источна црква прогласила за свеца и а данас од њега праве симбол толеранције. То што је побио на хиљаде људи није битно, то није сметња да буде светац. И они српски краљеви који су испоубијали своје очеве, браћу или децу, све који им могу бити претенденти на престо, и они су постали свеци, злочини се заборављају, памте се само цркве које су изградили. Једини који није постао светац је онај највећи од њих, али он је начинио "велики грех" да би спасио живот својој жени. Светац је постао и Хипатијин убица, патријарх Кирил, затим Јустинијан, који је забранио Платонову академију и Европску културу гурнуо у хиљадугодишњи мрак, одакле су је извукли муслимански мислиоци...

Коначно, како су Руси примили хришћанство?
« Последња измена: Април 10, 2015, 08:55:12 поподне Kyrios »

Крсто

 • Гост
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #163 послато: Април 10, 2015, 10:59:06 поподне »
Полако, полако.
Не браним ја овде Православну цркву на рачун Римокатоличке цркве. Браним Библију. Оно што ти називаш хришћанством, није библијска вера. То је једна христијанитована верзија старих религија са простора Европе. То је уствари замаскирана стара римска религија која је јако слична осталим старим вишебожачким религијама Европе.
Константин је пример на малом како је Римска држава примила хришћанство - само декларативно и из политичких разлога.
Значи мораш да разграничиш Библију и цркву. Та реч не постоји у Библији.
« Последња измена: Април 10, 2015, 11:01:57 поподне Крсто »

Ван мреже Kyrios

 • Писар
 • *****
 • Поруке: 264
 • В защиту науки
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #164 послато: Април 11, 2015, 12:12:03 пре подне »
Полако, полако.
Не браним ја овде Православну цркву на рачун Римокатоличке цркве. Браним Библију. Оно што ти називаш хришћанством, није библијска вера. То је једна христијанитована верзија старих религија са простора Европе. То је уствари замаскирана стара римска религија која је јако слична осталим старим вишебожачким религијама Европе.
Константин је пример на малом како је Римска држава примила хришћанство - само декларативно и из политичких разлога.
Значи мораш да разграничиш Библију и цркву. Та реч не постоји у Библији.

Одакле знаш да се и твоја секта не би понашала тако када би се нашла у сличној ситуацији, када би дошла до такве моћи? А што се тиче Библије, шта је са светим књигама других религија, на основу чега можеш да тврдиш да је Библија она права а да оне остале нису? Да ли то можеш да тврдиш на основу онога што ради њихова црквена организација, можда и тамо постоји разлика какву ти истичеш између Библије и хришћанских цркава?

Све у свему, то што ти радиш јако ми личи на нешто што се у математици дешавало почетком деветнаестог века, када су се појавиле нееуклидске геометрије. До тог тренутка, аксиоме еуклидске геометрије биле су нека врста светог писма у математици, тако да је на појаву нееуклидских геометрија добар део математичара реаговао управо као ти на теорију еволуције. Сматрали су да геометрија Лобачевског-Бољаиа мора у себи садржати неку противречност и свим силама су се трудили да пронађу ту противречност. Међутим, после неколико деценија пронађени су модели нееуклидских геометрија у оквиру еуклидске који су показали да те нееуклидске геометрије нису више противречне од еуклидске, ако би било која од тих неуклидских геометрија била противречна, онда би противречна била и еуклидска геометрија. Након још много година Ајнштајнова теорија релативности показала је да се реални простор понаша као еуклидски само локално, глобално је нееуклидски. На тај начин су потпуно разбијене предрасуде противника нееуклидских геометрија.

Потпуно исто је и са твојим предрасудама.Синиша Јерковић

 • Гост
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #165 послато: Април 11, 2015, 09:35:46 пре подне »
Вјероватно бих и сам имао штогод рећи на тему вјере, али овдје на форуму нисам то чинио јер тежиште форума није на тим питањима. Мислим да је било доста простора да свако изнесе своје мишљење, али сад чини ми се да се ушло у расправу која не води никуда, а најмање се тиче наслова теме, креационизам и генетика. Из тог разлога закључавам ову тему до одлуке великог администратора да је закључа трајно или не.

Крсти бих препоручио да, ако нема ништа више рећи по питању поријекла народа, презимена, генетичке генеаологије, не прелази на излагање свог вјероучења, јер овај форум није мјесто за то. Има форума општег типа, који имају подфоруме Религија, па нек тамо једноставно настави своју проповијед.
« Последња измена: Април 11, 2015, 05:00:24 поподне админ »

Ван мреже Јовица Кртинић

 • Члан Друштва
 • Аскурђел
 • *****
 • Поруке: 4229
 • Нема ни могућег ако не желимо немогуће!
Одг: Креационизам и генетика
« Одговор #166 послато: Август 30, 2015, 09:15:42 поподне »
Ево, да мало оживимо тему.
У дневном листу Политика се током лета господњег 2015. водила полемика на тему ДАРВИНИСТИ И КРЕАЦИОНИСТИ. Ко има воље и времена може да се удуби у материју преко следећих линкова:

http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/DARVINISTI-I-KREACIONISTI-1.sr.html
http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/DARVINISTI-I-KREACIONISTI-2.sr.html
http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/DARVINISTI-I-KREACIONISTI-3.sr.html
http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/DARVINISTI-I-KREACIONISTI-4.sr.html